Distillery - veganska njega kože

U poslednje vrijeme sve više se pažnje posvećuje prirodi i zdravom načinu ishrane. Ne mogu reći da volim trendove, ali ovo mi je jedan od dražih ☺


Pored potrebe da vodimo računa  šta unosimo u organizam sve više se javlja i potreba za zdravim i prirodnim sastojcima proizvoda koje koristimo. Ako si se pronašla u prethodnoj rečenici onda je nova Avon Distillery linija upravo za tebe. Zašto? Čitaj u nastavku.

Clean beauty je trend izbora prirodnih proizvodne kozmetike bez štetnih sastojaka vodeći računa o njenom uticaju na okolinu i zaštitu životinja. Većina stručnjaka za njegu kože slaže se da "čista ljepota" (clean beauty) znači manje filtera i bespotrebnih sastojaka.  Način na koji razmišljamo o svojoj okolini i kako živimo nikada nije bio bitniji nego sada.


Kada znamo šta je to Clean beauty trend i da je Distillery jedna važna "grana" takozvanog trenda, hajde da vidimo šta je zapravo taj novi Distillery i kako ga pravilno koristiti. Uzalud su nam sve potrošene pare na nešto i sve njegove mogućnosti ako ga ne koristimo na pravi način.

Distillery (destilacija)  je nova Avon veganska skin-care kolekcija koja u sebi sadrži visok nivo aktivnih sastojaka bez nepotrebnih filera (fileri razvodnjavaju proizvode te umanjuju vrijednost formule i ne obogaćuju je kao što to čini voda i mineralno ulje). Takođe, Distillery ne sadrži nadražajna sredstva poput alkohola i mirisa. Samom destilacijom u proizvodu se otklanjaju sve nečistoće, a destiliranje vode do novih i različitih tekstura koje će biti lijepe, neočekivane i izuzetno osjetljive. Takođe, destilacija vodi ka manjem otpadu (ostaci, pakovanja, manje sastojaka).


Pa da prvo popričamo malo o sastojcima, ali i trendovima. Na samom početku sam pomenula kako mi je ovo najdraži trend do sada. Zašto? Zato što aktuelni trend podržava sve što je vegansko, visoku koncentraciju aktivnih sastojaka, ekološki prihvatljivo ,  alergološki testirano, dermatološki testirano, klinički testirano, čiste formule, moćnih rezultata.

Ono što ovaj trend odbacuje jesu: sastojci životinjskog porijekla, alkohol, mirisi i hemijski zaštitni faktor, esencijalna/eterična i mineralna ulja.

Pored svih pečata koje možete da vidite na ambalaži, a koje sam navela u prethodnom pasusu, možete vidjeti i jedan poseban znak koji je od velike važnosti - skin cancer foundation (Fondacija za rak kože). U današnje vrijeme ovo je jedan od veoma važnih pečata jer svi znamo koliko je ova opaka bolest prisutna na našem području i koliko života odnosi sa sobom.


Pored SCF-ovog pečata na ambalaži se nalazi još jedan pečat od velike važnosti - FSC (Forest Stewrdshio Council). Zaštita okoline je jednako važna jer iz prirode uzimamo ono što nam je najvažnije: vodu, hranu i vazduh. Ako je mi ne zaštitimo, drugi neće.

Destillery proizvodi su pakovani u prirodno razgradive elemente poput  recikliranog kartona, reciklirane staklene teglice, aluminijumskog zatvarača, papirne ambalaže.


Sada kada smo se upoznali sa trendom i ekološkom prihvatljivošću Distillery proizvoda vrijeme je da zavirimo malo i u njihov svijet. Da vidimo šta se to krije u ovim predivnim pakovanjima i koliko zdravlja oni nose sa sobom. Naravno, uz to upoznaćemo se i sa njihovom pravilnom njegom, jer uzalud nam sve ako ne znamo pravilno da koristimo ono što imamo.

Dalje ⇨



Ljubim vas do sledećeg pisanja.
Danny!

Нема коментара

Hvala vam na posjeti i komentaru. Nadam se da ste uživali u čitanju.