Distillery - veganska njega kože

Distillery vegan skin-care kolekcija sastoji se od 5 prirodnih proizvoda:

* Clean break - balzam za čišćenje
* C shot powder - 100% C vitamin u prahu
* Purify oil
* Shade the day - dnevna krema
* Sleep potion - noćna krema

Pored prirodnih sastojaka, karakteristično za ovu liniju je to da 3 od 5 proizvoda ne sadrži vodu. 


Clean break - balzam za čišćenje lica

Na prvi pogled pomislila sam da je voštane teksture i nikako mi nije bilo jasno kako je moguće da kao takav može da čisti lice. No, na kraju sam shvatila da njegova puterasta (na izgled voštana) struktura vrlo brzo se otapa u dodiru sa toplotom.

Sastav: ulje marelice, kako maslac, mango maslac, ekstrakt krastavca


Ono što je vrlo interesantno za znati jeste to da je ulje marelice kompaktno sa uljima naše kože, kao i to da je izuzetno bogato nezasićenim masnim kiselinama. Ovaj hranjivi puterasti balzam, prema riječima proizvođača, otapa šminku i nečistoće ostavljajući kožu nahranjenom i nekanom na dodir. Zahvaljujući svom sastavu pogodan je i za upotrebu oko očiju. Meni se ovo baš dopada jer ja inače imam problema sa proizvodima za čišćenje lica što mi, u većini slučajeva, izazivaju iritaciju očiju.

Način upotrebe: Balzam se nanosi na suhu kožu i masira kružnim pokretom da efikasno ukloni šminku i nečistoće, uključujući i šminku oko očiju. Na kraju se ispire toplom vodom.


Balzam je dovoljno nježan za upotrbu (dva puta dnevno) i dovoljno moćan da poboljša izgled kože. Clean break uklanja i tvrdokornu prljavštinu jer se maslac rastopi duboko u porama kako bi rastvarao nečistoće, te detaljno čistio kožu bez oštećenja.

C shot - 100% vitamin C u prahu

C shot je 100% prirodan vitamin C u prahu koji daje koži blistavost i iluminirajući sjaj.

Sastojci: napravljen je od 100% čistog i potentnog vitamina C, antioksidanti, formula bez vode za max potentnost


Prah je najsvježi dostupni oblik vitamina C. Vitamin C se obično razgrađuje u vodi, zato je stabilisani oblik, koji ostaje potentan od prvog do poslednjeg protresanja bočice, faktor koji osigurava da je koža uvijek blistava.

U obliku, na koži, on šalje poticaje kroz donje slojeve epidermisa (epidermis je inače površinski sloj kože, odnosno onaj koji možemo da vidimo golim okom) gdje nastaje kolagen. 

Jedan siguran način da se dobije potrebna doza vitamina C jeste da ga se direktno nanese na kožu. Ono što je takođe važno da se zna - svi proizvodi sa dodatkom vitamina C u sebi sadrže maksimalno do 15% vitamina C.  Vjerujem da je većina isprobala barem jedan proizvod sa vitaminom C. I sada, zamislite se kakav je bio efekat sa kože sa tim procentom vitamina, a gdje još onih dodatnih 85%?!


Način upotrebe: Vitamin C u  prahu protresti 2x na odabranu količinu kreme zananošenje ili seruma, a zatim nanijeti na kožu lica. Ono što je veoma važno da se naglasi - vitamin C nikako ne nanositi direktno na kožu kao samostalan proizvot. Takođe, izuzetno je važno izbjegavati i područje oko očiju.

Purfi ulje

Potentna (jaka, snažna, moćna) posebno rađena mješavina koja poboljšava strukturu kože. Djeluje tako da čisti i stalno obnavlja kožu.

Sastojci: ulje jojobe, fitol i vitamin C

Ulje jojobe jedan je od najpopularnijih i najučinkovitijih ulja. Uglavnom se koristi za hidrataciju i omekšavanje kože. Vrlo lako prodire u gornje slojeve i pomaže u borbi protiv starenja, suhoće i učinka starenja.


Pored ulja jojobe u sastavu se nalazi i fitol. Inače, fitol je komponenta hlorofila - zelene energije u hrani koji je dugo bio poznat kao efektivan dodatak ishrani. No, u Avonu su došli do zaključka da je takođe dobra i za kožu što me jako raduje isprobati ovo ulje. I zbog tog fitola ulje je zelenkaste boje, a ne žućkaste na koju smo se navikli.

Način upotrebe: Nanijeti 3-5 kapi na čistu, suhu kožu ujutro i naveče, prije dnevne i noćne kreme.


Shade the day - dnevna krema

5 u 1 proizvod koji matira, hrani, štiti, pročišćava i osmišljen je pripremi kožu za šminku.

Sastojci: mineralni SPF sa titanium dioksidom i cinkovim oksidom, vitamin E, 100% glicerin na bazi biljaka, destilovani ekstrakt ruže

Ono što izdvaja ovu kremu od svih drugih krema za lice, naravno pored njenog potpuno prirodnog sadstava, ona u sebi ima prirodan zaštitni faktor SPF25. 


Hemijske kreme za sunčanje upijaju sunčeve zrake, pretvaraju štetnu energiju u toplotnu energiju koja se oslobađa na površini kože. Mineralne kreme za sunčanje mogu upiti, odbiti i raspršiti UV zrake pružajući trostruku zaštitu. Budući da su mineralne kreme za sunčanje pravljene od neorganskih materijala mogu manje reagovati sa kožom te su savršena alternativa za one koji ne podnose hemijske kreme za sunlanje. Zato što odbijaju i raspršuju sunčeve zrake, u početku ostavljaju bijeli odsjaj dok se u potpunosti ne upiju. Rezultati su vrijedni toga. Jednom kada se upiju, koža ostaje glatka.


Način upotrebe: Kao mineralna krema za sunčanje, ostavlja bijeli sloj pri nanošenju koji nestaje nakon što se umasira u kožu. Za lakše upijanje nanijeti kremu preko Putify face ulja.



Sleep potion - noćna gel krema

Obogaćena sa 98% sitnim granjivim sastojcima za 48-satno poboljšanje hranjivosti. Sleep potion nudi eksploziju osvježenja kože i pomaže pri oporavku znakova starenja, bora, diskoloracije (gubljenja boje, blijeđenja).


Sastojci: sodium hialuronat, 100% biljni glicerin, niacinamid i hidroksiethil urea.

Sodium hialuronat može sadržati više od 1000x svoje težine u vodi djelujući kao super rezervoar u koži. Urea je ovlaživač (tvar koja na sebe veže vodu). Dok niacinamid povećava mogućnost kože da proizvodi hijaluronsku kiselinu. Pored toga, Niacinomid (poznatiji kao vitamin B3) djeluje s djeluje sa prirodnim tvarima u našoj koži kako bi se vidno poboljšale proširene pore, neravnomjeran ton kože, sitne linije i bore, potamnjelost i oslabljena površina. Glicerin je ovlaživač koji djeluje tako što privlači i zadržava vlažnost kože.



Način upotrebe: Umasirati u čistu, suhu kožu svako veče kao posljedni korak rutine. Za maksimalan efekat kao savršen partner u noćnom provodu koristiti vitamin C u prahu.

Naravno, ovo su bile informacije o novitetima, a svoje utiske ću podijeliti sa vama nakon testiranja proizvoda. Znam da će mnogi razumjeti ako i prođe više vremena, ali ja volim kremama i mazama dati malo više prostora kako bi dođli do izražaja. Za mene to nisu make up proizvodi pa da kažem radi ili ne radi ono što je obećano da će da radi. Za mene su ovo proizvodi kojima treba bar mejsec dana da bi počeli imati nekakav efekat o kome mogu da pričam sa sigurnošću.

Za sada mogu reći da su jako nježni i prijatni na koži, a uz to bez ikakvog su mirisa što dokazuje da ne sadrže alkohol i parfeme.

Pišite mi u komentarima ako ste imali priliku da ih isprobate. Kakvi su vaši utisci o njima i da li su vam se dopali?

⇦ Nazad




Ljubim vas do sledećeg pisanja.
Danny!

16 коментара:

  1. Nisam isprobala ove proizvode, ali moram pohvaliti tvoju recenziju, a zatim i fotke, svaka čast draga, mnogo napreduješ :D

    Delilah's Stories | Filmtastično

    ОдговориИзбриши
  2. Fenomenalni proizvodi. Dopada mi se tvoja recenzija... ljubac

    https://iamioannes.blogspot.com/

    ОдговориИзбриши
  3. Odličan post, deluje kao zaista dobra kolekcija! <3


    http://www.couture-case.com/

    ОдговориИзбриши

Hvala vam na posjeti i komentaru. Nadam se da ste uživali u čitanju.