Elizavecca: BB krema i uljna umivalica

U poslednje vrijeme sve više postajemo zaluđeni Korejskom kozmetikom, ali kako i ne bi kada njihove žene izgledaju besprijekorno i koža im je tako blistava i bez nepravilnosti. Prvi put sam se susrela sa Kbeauty proizvodima prošle zime i moram priznati da su ostavili nevjerovatan utisak na mene. 

Mnogo su drugačiji u poređenju sa svim onim proizvodima koje sam ranije koristila. Nekako su zavisni jedan od drugog te nas prosto "tjeraju" da malo više brinemo o njezi svoje kože. Mnogo su nježniji prema koži tako da ih skoro i ne osjećam kada ih koristim. Nakon njih koža nema neželjenih reakcija, što je, meni kao suhokožcu i nekome sa vrlo osjetljivom kožom, od velike važnosti.


Danas želim da sa vama podijelim jedan novi brend koji sam testirala ovih dana. Na žalost, zbog globalnog problema sa korona virusom i pograničnih pravila paket je i više nego predugo putovao do mene, ali na sreću stigao je živ i zdrav 😀.

Elizavecca je jedan od Korejskih brendova koji je baziran isključivo na proizvodima prirodnog porijekla. Prilikom prvog kontakta sa njima vjerujem da će vas, kao što je i mene, iznenaditi njihovo pitanje o nacionalnosti. Malo sam bila zbunjena kod ovog pitanja, ali kasnije su mi objasnili da je to samo iz razloga jer u svojoj ponudi sadrže proizvode namijenjene isključivo pripadnicima Islamske vjeroispovijesti. Neki od proizvoda izolovani su od sastojaka koje ne podržava Islamski način života, što je po meni i više nego korektno prema korisnicima.


Pored njihove zvanične stranice proizvodi su dostupni i na mnogim online shopp stranicama koje vrše dostavu i na terirtoriju Evrope kao što je Amazon, ebay, iHerb. Vjerujem da velika većina još uvijek nije naviknuta na to da kupuje preko sajtova, ali kako primjećujem (u ovo vrijeme korone) mnogi brendovi i kod nas uvode ovaj tip prodaje - što me iskreno raduje (nisam baš neko ko voli da se vuče po trgovinama 😁).

Pa da krenemo sa recenziom proizvoda, dosta je bilo uvoda. Prvi od njih koji je stigao na moju adresu jeste BB krema. Nju sam izabrala sa namjerom da je isprobam još proljetos jer kada je toplije vrijeme, a ja iz zime izlazim kao duh, mnogo više volim laganiji make up. No, na žalost tek sada sam imala priliku da se družim sa ovim proizvodima što ipak nije toliko kasno. Još uvijek imamo toplog vremena, a krema je sa zaštitnim faktorom, ni manje ni više, SPF50 što je zaista veliki stepen zaštite. Do sada se nisam susretala sa BB proizvodom koji ima ovako visok zaštitni faktor.

Sama teksura je nešto gušća od BB krema koje sam ranije koristla. Najsličnija je onim starim Solea i Nivea kremama. Što se tiče mirisa veoma je prijatan, što mi je nekako i bitno kod proizvoda za dnevnu varijatnu. Nisam baš za opciju da idem uokolo sa proizvodima koji odišu smradom i ostavljam utisak kao da ne znam šta je gel za tuširanje 😁.

Nakon nanošenja krema se stapa sa kožom i postaje skoro pa identična kao i sama boja kože (neprimjetne nijanse su u pitanju). Veoma brzo se suši i na koži ostavlja izuzetno prijatan osjećaj lakoće. Mislim da je svima nama vaoma važno da nemamo na licu onaj osjećaj težine, kao i to da nam se proizvod ne uvlači u pore. Naravno, kod ove kreme nisam primijetila niti jedan od tih neželjenih pojava, naprotiv, dopao mi se onaj baršunasti osjećaj na koži koji je trajao satima. Obzirom da sam u fazi "no make up" nisam ga testirala kao podlogu, ali svakako imam u planu.


Drugi proizvod koji sam poručila jeste uljna bomba za čišćenje lica - Natural 90% olive cleansing oil. Zašto bomba, pa najviše zbog sadržaja ulja u samom proizvodu: ulje sjemenki jojobe, ulje sjemena makadamije, ulje avokada, ulje sjemenki arganovog stabla, ulje čajevca i ulje sjemenki suncokreta

Za ovaj proizvod sam se odlučila prvobitno zbog svih pozitivnih recenzija o njemu. Jedan je od najpopularnijih proizvoda iz njihove ponude i nalazi se čak na petom mjestu, što je zaista za svaku pohvalu, ali da li je zaista toliko dobro 😉.


Nakon napornog dana i nekoliko slojeva make up-a svima nama je potrebna nježna i umirujuća čistilica koja bi vratila prirodnu ravnotežu našoj koži i dala joj onaj njen izgubljeni sjaj. 

Nešto manje prijatan miris u poređenju sa BB kremom osjetila sam prilikom ispumpavanja umivalice. Nježna i lagana formula razmazile su me još pri prvom korišćenju. Tolika količina ulja, a ipak nije mastilo lice što me malo i izneadilo. Zaista sam očekivala bar malo onog masnjikavog osjećaja na koži.

        

Ono što mi je ipak bilo najbitnije jeste sama njegova moć uklanjanja proizvoda sa kože. Vjerujem da je svima poznat osjećaj kada nanosimo full make up i nakon uklanjanja velika većina nas ima problem sa uvlačenjem proizvoda u porice oko očiju (bar ja imam taj problem zbog količine borica smijalica). Onda moram da uzimam štapić za uši i polako da prođem svim mogućim "jarcima" oko očiju kako mi proizvodi ne bi tu ostajali preko noći. Na moje veliko iznenađenje to nije bio slučaj i sa ovom čistilicom. 

Nakon što sam ulje nanijela na lice lagano sam ga umasirala u kožu i nekoliko minuta, kružnim pokretima, masirala kožu, ali i područje oko očiju, kao i trepavice. Na taj način sam pospješila rad proizvoda, ali i dovela do rastapanja svih nečistoća na koži. Nakon masaže toplom vodom sam umila lice kako bih saprala i nečistoće i uljnu umivalicu sa njega. Znam da je većina zagovornik toga da se lice ne treba umivati toplom vodom, ali da budemo realni - kako da rastopimo naslage na licu i isperemo pore (koje se skupljaju od hladne vode i generalno od hladnoće) sa hladnom vodom?!

I za kraj jedan set maskica. Još uvijek nisu stigle na red za isporbavanje, ali svakako ću sa vama podijeli neke od njih tako da - pratimo se 😉.



Power ring kolekcija maski sastoji se od 12 različitih vrsta maskica. U mom paketu su stigle dvije i to: 

Tea tree deep umirujuća i hidrirajuća maska i Fruit deep za dubinsko čišćenje kože, hrani kožu i održava njenu vlažnost.

Takođe, u paketu je stigla i jedna 24K zlatna maska koja pomaže u smanjenju bora.

Pored tri sheet maske tu je i jedna mjehuricašta maska na bazi crne gline- Carbonated bubble clay mask. Nakon nanošenja na kožu, usljed djelovanja temperature kože, maska počinje da radi i na licu se može osjetiti blago golicanje mjehurića koji rade.

I na kraju, kada sumiram sve ukupne utiske o Elizavecca brendu,moram priznati da sam veoma zadovoljna prvim utiscima. Nadam se da sam i vama pomogla oko otkrivanja novih proizvoda i bar malo približila ovaj brend. 

Ako ste i vi isprobali neke od proizvoda iz njihove ponude voljela bih da mi pišete i podijelite koji su to proizvodi zadobili vaše simpatije. 









Ljubim vas do sledećeg pisanja.
Danny!

Нема коментара

Hvala vam na posjeti i komentaru. Nadam se da ste uživali u čitanju.