недеља, 6. јун 2021.

Avon - Cannabis Sativa Oil : Zujalica.ba

Nije da sam neko ko živi od poslovica, ali za ovo definitivno važi ona - ko čeka, taj i dočeka. 

Nakon mnogobrojnih recenzija koje sam čitala kod blogerica iz regiona i toliko hvaljenja nove Avonove Kanabis linije, konačno je tu. Kanabis je dobio zeleno svjetlo za ulazak i na Bosansko Hercegovačko tržište. Ranije se nisam susretala sa proizvodima iz ove kolekcije, ali sam koristila balzam za usne od kanabisa i moram priznati da me mnogo zainteresovala ova kolekcija.


U današnjem postu željela bih samo da vam prestavim ovu fantastičnu šestorku, a moje utiske dijelim sa vama nakon sumiranja ukupnih utisaka o njima. 

Riječ - dvije o samom ulju kanabisa

Kada pomenemo kanabis na našem tržištu obično čujemo kako ljudi kanabis prvo povezuju sa opojnim drogama. Naravno, nakon same najave kolekcije dobila sam nekoliko poruka tipa - Zar se to smije kod nas prodavati? Da li je legalno? i sl.

Ulje kanabisa (indijske konoplje) nema nikakve veze sa opojnim drogama. Ulje konoplje potpuno je prirodan sastojak ekstrahiran iz sigurnih dijelova konoplje kao biljke i ne sadrži nikakve tragove THC-a (Tetrahidrokanabinol), stoga nema nikakve psihotropne niti opojne efekte i potpuno je siguran za upotrebu.


Zbog čega je ulje indijske konoplje toliko popularno?

Ulje indijske konoplje je sastojak koji balansira i hidratizuje kožuostavlja je mekanom, glatkom i predivnog izgleda. Takođe, ovo ulje je poznato po svojim podmlađujućim svojstvima jer je bogato omega masnim kiselinama i pomaže smanjiti crvenilomaksimalno umiriti nadraženu kožu. Uz to, ulje konoplje oslobađa kožu od svakodnevnih agresora iz okoline koji su sve prisutniji u modernom životu.

Linija njege sa uljem indijske konoplje obuhvata:

  • 6 proizvoda za umirivanje i izglađivanje kože koji smanjuju crvenilo
  • proizvode koji odgovaraju svim tipovima kože
  • sjajan i siguran način za oporavak kože bez obzira na sve faktore iz okoline
  • jedan od trenutno najpopularnijih sastojaka u beauty industriji

Dnevna krema sa uljem indijske konoplje dolazi u staklenoj ambalaži pakovanja 50ml. Lagana formula dubinski hidrira, izglađuje i oporavlja suhu kožu te ostavlja sjajan i zdrav izgled. Sadrži SPF30. 

 Cijena: 9,90 KM



Esencija za lice sa uljem indijske konoplje sadrži suptilne iluminirajuće čestice, što koži pruža nevjerovatan sjaj, uz to i njeguje pomoću ulja indijske konoplje koje je bogato omega masnim kiselinama, uljem jojobe i vitaminom E.

Dolazi u staklenoj bočici sa pimpetom u pakovanju od 30ml. Na prvu podsjeća na tečni higligter. Prepun je šljokica. 

Upotreba: Koristiti samostalno, ili prije nanošenja make up-a.

Cijena: 21,90 KM




Ulje za čišćenje lica sa uljem indijske konoplje uklanja make up i nečistoće, dubinski čisti kožu, hrani i ne ostavlja ljepljivi trag. Dolazi u plastičnoj bočici u pakovanju od 125ml.

Upotreba: Umasirati na čistu kožu, pokvasiti toplom vodom da bi se ulje pretvorilo u mliječnu formulu i isprati. U slučaju da dođe u dodir sa očima isprati toplom vodom.

Cijena: 8,90 KM





Balzam za ruke i tijelo sa uljem indijske konoplje umiruje suhu kožu, izglađuje i hrani, umanjuje vidljivost crvenila kože, pruža dugotrajnu hidrataciju i osjećaj svilenkaste glatkoće. Dolazi u tubi od 150ml.

Cijena: 6,90 KM



Eliksir za usne sa uljem indijske konoplje. Prozirni eliksir njeguje usne i daje nevjerovatan sjaj, istovremeno štiti i izglađuje suhe i nadražene usne, pružajući im dugotrajnu hidrataciju. Sadrži ulje sjemenki indijske konoplje i ekstrakt cvijeta lavande. Dolazi u staklenoj ambalaži pakovanja od 3ml.

Upotreba: Koristiti samostalno ili preko omiljenog ruža za sjajan završetak.

Cijena: 8,90 KM




Balzam za usne sa uljem indijske konoplje. Štiti, umiruje i njeguje suhe i nadražene usne. Sadrži ulje sjemenki indijske konoplje i pruža dubinsku njegu i hidrataciju. Koristiti po potrebi. Dolazi u pakovanju od 3.5ml i namijenjen je samo za spoljnu upotrebu.

Cijena: 3,90 KM


Linija proizvoda sa uljem indijske konoplje izvrsna je za njegu kože i pogodna je za sve starosne grupe, za sve tipove kože, te jednako odgovara i ženama i muškarcima. Može se koristiti i u kombinaciji sa drugim proizvodima za njegu.

Za kompletnju njegu tijela, što bi se reklo - od glave do pete, od samo tri proizvoda preporučuje se korištenje kreme za lice, ulje za čišćenje lica i balzam za ruke i tijelo.

Pišite ako ste imali priliku isprobati neki od ovih proizvoda. Kakvi su vaši utisci i kako ih kombinujete sa svojom svakodnevnom rutinom?


Ljubim vas do sledećeg pisanja.
Danny!





















Нема коментара:

Постави коментар

Hvala vam na posjeti i komentaru. Nadam se da ste uživali u čitanju.