четвртак, 20. јануар 2022.

Kräuterhof: Konjski gel

Razmišljala sam da li da već početkom Januara započnem sa pričama i preporukama ili da to ipak odložim za malo kasnije, a onda sam shvatila, rekla sebi, da je dosta odlaganja i krećemo ovu godinu udarnički i uzimamo od nje sve što možemo, a onda me sudbina udari i spriječi da realizujem plan. Ali, evo, sa malim zakašnjenjem stiže i objava. 

Prije svega želim vam srećnu i uspješnu novu 2022. godinu uz mnogo lijepih uspomena, trenutaka, ljubavi i svega onoga što život čini ljepšim.

A kada pričamo o ljepšim stvarima hajde onda da počnemo priču o jednoj divnoj stvari koja je meni na neki način spasila život, kako u trudnoći, tako i nakon poroda, ali i danas mi mnogo puta pomogne.

Naravno, ja se iskreno nadam da ste bar jednom u životu čuli za Konjski gel. Ja sam nekoliko puta slušala, čitala, gledala priče zadovoljnih korisnika, ali nikada nisam prelazila tu granicu. Sve je nekako ostajalo na tom gledanju.

No, kada sam ušla u treći trimestar moji problemi sa nogama postajali su nepodnošljivi. Krenuli su grčevi mišića, bolovi u zglobovima, ali i oni najgori, u stopalima. Naravno, ne treba da pričam kako sam se ugojila naglo i kako se nisam smirivala ni nakon toga. Hodala sam  koliko god sam mogla (vođena onim da se mnogo lakše poroditi što se više krećeš) i to je dodatno pričinjavalo napor mojim stopalim. Nisu oticali, kao većini žena koje sam poznavala, samo su boljeli zbog prevelikog opterećenja i moje ludosti da što manje odmaram.

Onda sam, na nagovor supruga (koji je, inače, već koristio tu kremu u svrhu opuštanja tetiva ručnog zgloba (naravno, na preporuku ljekara)), počela i ja koristiti Konjski gel. Najprije sam ga koristila za stopala, a kasnije, kada su počeli i grčevi mišića, koristila sam i za ublažavanje grčeva.

Popularni Konjski gel, ili Pferdebalsam, jedan je od mnogobrojnih proizvoda Njemačke kompanije Kräuterhof. Dostupan je u apotekama, ali i svim bolje snadbjevenim trgovinama. Možete ga pronaći u pakovanju od od 100ml i 250ml. 

Gel dolazi u plastičnoj posudi sa zatvaračem koji sadrži navoj što omogućava boljuzaštitu proizvoda nakon otvaranja. Ispod zatvarača nalazi se deblji sloj aluminijumskog "pokrivača", koji nakon otvaranja, obično, bacim. Zaista ne kontam zašto ga ljudi i nakon skidanja ponovo iznova i iznova vraćaju na površinu, ali kako god i imalo to kakvu funkciju ili ne - mene on nervira da onako upada u posudu i svaki put sve teže se vadi iz proizvoda.

Nakon što skinemo ( i BACIMO 😀) taj  folni dio susrećemo se sa zelenom masom koja na prvi kontakt sa vazduhom otpušta svoj mentolni miris koji izuzetno i veoma osjetno nadraži oči, naročito ukoliko teglicu prilikom otvaranja držimo preblizu očiju. Na prvi kontakt sa gelastom, zelenom masom, koja mene prilično podsjeća na onog ljigavca iz djetinjstva, osjeti se samo ta gelasto-vodenasta struktura koja pokušava da se izmigolji i pobjegne kroz prste. Naravno, efekat hlađenja dolazi tek nekoliko minuta nakon utrljavanja gela u predio bolnog mjesta.

I sada kada sam vam malo približila kako zapravo sve to izgleda i o čemu pričam, da se ja vratim na priču od pretprošle godine i našeg prvog susreta. Da, ovo je počelo pretprošle godine, ali iskreno nisam mislila da ću ikada pisati o ovom gelu i zato pišem sada, a ne nešto ranije. 

Dakle, počeli su ti bolovi u stopalima koji su bukvalno ličili kao da mi se kosti rastvljaju pri svakom kontaktu stopala i podloge. I odlučili smo da probamo pomoći mojim stopalima masažom bar 2-3x sedmično. Naravno, prilikom prvog nanošenja osjetila sam malo olakšanje i kako je to bilo svjetlo spasa za mene odlučili smo da, umjesto 2-3 puta pređemo na svaku veče, što se kasnije ispostavilo kao skroz pogrešno.

Da ne bude zabune, što se tiče gela doktori su mi rekli da nema potrebe za strahom po plod i da ga mogu sasvim normalno koristiti jer skroz beznačajna količina tog proizvoda prodire u moj organizam. Naravno, što se tiče bolova oni su dolazili i do te fazi da ih nije ni bilo. Ali ono što se pojavilo kao problem bilo je izuzetno jako isušivanje kože stopala usljed prečestog nanošenja gela.

I tada sam definitivno prešla na ono prvobitno 2-3 puta sedmično. Između toga stopala sam nastavila njegovati svojom najdražom kremom za stopala od lavande

Što se tiče priče o grčevima, njih sam tretirala gelom samo po potrebi, ali nikako redovno i prevencije radi. Za bolove u leđima koristila sam sasvim drugu vrstu kreme, prema preporuci ljekara, jer imam zdravstveni problem sa kičmom te mi je trebalo nešto malo konkretnije i jače.

Takođe, nakon poroda ostao mi je isti problem bolova u stopalu, naročito ako duže sjedim pa treba da se pokrenem. Tako da se Konjski gel i ja još uvijek družimo i redovno potpomažemo. 

Naravno, sada je to mnogo rjeđe nego u toku trudnoće, ali svakako se nismo pozdravili i oprostili.

Pored kvaliteta samog proizvoda, ali i dostupnosti istoga (mi ga kupujemo u "Kort" marketima, a on spada pod manje tipove trgovina) ono što ga dodatno čini dostupnim svima nama jeste sama cijena koštanja proizvoda. Za cijenu od 2.53 KM dobijete balzam od 100ml, a za cijenu od 4,63 KM dobićete pakoveanje od 250ml što mi je skroz ok i korektno obzirom da se radi o prilično dobro i učinkovitom proizvodu.

Da li ste ga već isprobali? Kakva su bila vaša iskustva i kod kojih problema je vama pomogao?










Ljubim vas do sledećeg pisanja.
Danny!

1 коментар:

  1. Čula sam za ovu kremu, videla, ali je nikada nisam koristila. Nisam imala tolike probleme sa nogama u trudnoće...

    Novi post : https://andjelina-svastara.blogspot.com/2022/01/5-blogoroendan-blogmas-1.html

    ОдговориИзбриши

Hvala vam na posjeti i komentaru. Nadam se da ste uživali u čitanju.