Vikend putovanje uz Dress Lily

Pozdrav dragi moji i dobro došli na moj novi post!

Jedno divno putovanje i jedan sunčani vikend ispunjen prirodnim ljepotama Slovenije uz udobnost odjeće poručene sa Dress Lily-a. Ukoliko i vi volite ovu kombinaciju onda je ovaj tekst istipkan  samo za vas ☺


Mjesec April zapečatili smo jednim divnim zajedničkim putovanjem u Sloveniju. Najveći razlog za odlazak bio je rođendan mog, sada već velikog dečaka, ali i porodična proslava Uskrsa.

Na našu veliku radost vikend je bio i više nego divan. Pored toga što nas je vrijeme poslužilo i dan bio izuzetno sunčan i topao, mi smo subotu iskoristili za odlazak na Peričnik.


Pečinik je smješten u sjevernom dijelu slovenije na samoj granici sa Austrijom. Ono po čemu je posebno poznat jesu njegovi vodopadi koji se ulivaju jedan u drugi. Na žalost put do drugog vodopada nije osiguran od strane osiguravajućeg društva i rijetko se ko zaputi do njega, ali po pričama ujaka donji vodopad teče iz jezera koje je nastalo od gornjeg vodopada, a to je sasvim dovoljan razlog da se odlučim posjetiti i gornji vodopad. No, to ću ostaviti za neku narednu pustolovinu kada nađem nekoga ko je dovoljno lud kao i ja pa da se upusti u takvo što.

Do sada sam bila tri ili četiri puta kod donjeg vodopada, ali ni jednom nisam bila u proljeće. Kada smo zimus bili poželjela sam da dođemo i u proljeće. No, kada kada je stiglo proljeće i kada smo izašli do vodopada na žalost dočekalo nas je razočarenje. Vegetacija još uvijek nije uhvatila proljetni duh te smo došli na sami početak "proljetnog buđenje".


Ne znam kako izgleda u vrijeme pravog proljeća, ali znam da svako godišnje doba sa sobom nosi posebnu čar. Ali, ono što je mene najviše fasciniralo jeste Peričnik u zimu.

Sve je pod ledom i zaista ima posebnu sliku u odnosu na ostala godišnja doba. Bukvalno izgleda kao ledeni dvorac.


Pored Peričnika malo smo skoknuli i na Bled jer otići u Sloveniju, a ne posjetiti Bled je isto kao i otići u restoran, a ne jesti.

Bled kao Bled. Uvijek prepun turista, ali ovaj krug preovladavali su Kinezi. Ne znam da li je cijela Kina prešla na odmor na Bled, ali zaisugurno velika većina jeste ☺.


Zraci sunca, mirisi cvjetova, predivan pogled na crkvicu u sredini jezera kao i sniježni pokrivač na okolnim planinama definitivno stvaraju najdivniju sliku ovog dijela Slovenije. Mi smo se zaista nauživali, a vama samo preostaje da spakujete kofere i sami se uvjerite u divnoću ovih predjela.

Vjerujem da ste već pregledali sve slike, ako niste znam da ćete ☺, no ono što sam spakovala na ovo putovanje moglo je da stane i u jedan ruksak. Ali hlače koje sam ovu subotu nosila definitivno su jedna velika ljubav iz koje ne izlazim. Čim prvi zraci sunca izvire iza oblaka ja navučem njih.


Prvo što su lagane, a onda i što su veoma udobne. Kao što već rekoh na samom početku hlače sam poručila sa Dress Lilly sajta i dugo nisam bila iznenađena, ali u isto vrijeme oduševljena, nečim kao sa ovim hlačama.

Materijal je sličan pamuku u kombinaciji sa elastinom. Dubljeg je struka i imaju gumu. Ne kopčaju se i veoma je lako obući ih, čak i onda kada žurite jer traka koja se nalazi oko struka takođe je elastična tako da nema potrebe da se veže i odvezuje pri svakom skidanju i oblačenju.


Dužina im je, sada ova moderna ☺ - do gležnja, tako da mogu odgovarati i nama malim ljudima te da izgledaju i kao normalne hlače (samo ako se malo spuste niže struka).


Za više detalja o hlačama kliknite na link ispod


A za kupovinu sa njihovog sajta iskoristite mogućnost popusta uz kod: DLBF20

Over 10usd, save 2usd; Over 20usd, save 4usd; Over 30usd, save 6usd; Over 40usd ,save 8usd; Over 50usd, save 10usd; Over 60usd, save 12usd; Over 70usd, save 14usd; Over 80usd, save 16usd; Over 90usd, save 18usd; Over 100usd, save 20usd;Over 110usd, save 22usd; Over 120usd, save 24usd; Over 130usd, save 26usd; Over 140usd, save 28usd


Ljubim vas do sledećeg pisanja.
Danny!

5 коментара:

Hvala vam na posjeti i komentaru. Nadam se da ste uživali u čitanju.