Catrice noviteti jesen zima 2019.

Koliko vam se često desi da na vašu adresu stigne paket koji niste očekivali i koji vas ono baš iznenadi? Taj divan osjećaj da vas se neko sjetio i poslao vam nešto prosto je nemoguće sakriti. Isti osjećaj sam i ja doživila sredinom Avgusta kada su me iznenadili paketićem iz Catrice-a.

Onako užurbana i u završnoj fazi priprema za svadbu dolazim kući u namjeri da se presvučem i krenem dalje sa izradom kićanki. Ušla sam u sobu samo da se presvučem te se uputila ka kuhinji da ručam. Pri ulasku u kuhinju začula sam tatin glas koji je bio u daljini i od svega sam samo razumila "poštar.. paket". Zbunjeno sam pogledala u mamu koja mi je uputila još zbunjeniji pogledal sa pitanjem - "Zar nisi vidjela paket u sobi na stolici?".

Nakon obroka vratila sam se u sobu i zaista je na stolici stajao paket koji je gledao u ulazna vrata sobe, ali meni nije ni zapao za oko. Uzela sam paket u ruke i začuđeno gledala u podatke o pošiljaocu. Nisam imala pojma ko ga šalje, a još manje nisam naslućivala da je to paket iz Catrice-a.


"Woow, noviteti jesen-zima!" - uzviknula sam oduševljeno. Ali zaista sam bila iznenađena jer u većini slučajeva znam kada treba nešto da stigne i od koga je, a u nekim slučajevim znam tačno šta stiže. Tako da je doza adrenalina dosta manja od one koju izazove iznenadno zvono poštara na vratima.

Znam da je Avgust davno bio i da je jesen uveliko počela, ali dok sam ja malo sredila svoj životni prostor poslije svadbe stigli smo i do Novembra, ali evo danas već smo na početku i Decembra. Iskreno se nadam da mi nećete zamjeriti što tek sada donosim unboxing, a nešto više o proizvodima pisaću kasnije jer tek započinjem i sa korištenjem istih. Ok, maskaru sam već koristila tako da sam o njoj stekla već prve utiske. To nije moglo da čeka.

Pa da prođemo kroz novitete, iako većina od njih još uvijek nije izložena u cm marketima Teslić i Doboj. Iskreno, ne razumijem njihovu politiku rada, ali ako je nešto novo onda ide u naglasak, a kasnije dopunjavaj stare kolekcije novitetima. Ali ne, oni stare kolekcije dopunjavaju novitetima i tako dobiju razbacane novitete da se ne zna šta je iz ove, a šta iz prethodnih kolekcija. Meni se ovo nikako ne dopada, ali šta je tu je.

Luminice Glow paleta

Imati sve na jednom mjestu prava je stvar, posebno za žene koje žive u pokretu i nemaju pretjerano mnogo vremena da traže rumenilo, hajlajter, konture i sl. Zato je tu Luminice Glow paleta koja na jednom mjestu ima tri sjene. Pored  predivnog pakovanja dobijate i dva hajlajtera i rumenilo ili sjene za konturisanje. Moja paleta u sebi sadrži sjene za konturisanje ali i mnogo šljokica tako da sa njenim hajlajterom ima da sijamo kao NLO. Šalim se naravno. Kome još trebaj hajlajt bez šljoka?

Cijena palete je 14.55 KM i možete je potražiti u cm, dm ili didaco radnjama.




Lush Couture umjetne trepavice

U poslednje vrijeme sve više žena opsjednuto je trepavicama i glamourom koje doprinosi sama njihova dužina i gustina. Ovu jesen Catrice je dopunio kolekciju sa dva para trepavica. Dramatica Smockey trepavice su deblje na vanjskim dijelovima trepavica i pojačavaju Smockey Eyes efekat. Dok #InstaExtrem Volume trepavice pružaju volumen u punoj dužini - za zapanjujuće selfi i insta story-je. 

U mom paketiću našle su se #InstaExtrem trepavice i moram priznati da mi je drago jer moje prirodne trepavice su dosta duge, ali im nedostaje volumena. Pored toga što se radujem pravom setu trepavica, radujem se i svom prvom nanošenju istih. Da ne bude zabune, nikada ranije nisam sama stavljala trepavice i vjerujem da će da bude baaš uzbudljivo i smotano ☺.

Cijena seta, uz koji dolazi i ljepilo, je 8.35 KM


Gold effect lak za nokte

Eh, ovo je definitivno kutak za nas ovisnike o lakovima. Ovogodišnja hladna kolekcija dopunjena je sa 8 fantastičnih nijansi. Naglasak je na glamuru, jer detalji su važniji od krupnih stvari. 

Asortiman lakova podijeljen je u dva različita efekta - ton u tonu i multi ton sa zlatom. Moj lak je u meni najdražon ljubičastoj nijansi koja u sebi sadrži mnooooogooo šljoka. Na žalost još uvijek nisam stigla da ga testiram, ali imam namjeru čim skinem gel nokte (iskreno, nestrpljiva sam). Prema dosadašnjem iskustvu sa njihovim lakovima dugotrajnost i boja u jednom potezu su zagarantovani što me dodatno veseli isprobavanju. 

Cijena 7.25 KM



Tenisational 10 u 1 dream preimer 

Obično ono najbolje čuvam za kraj, ali sada moram da napravim izuzetak jer ne mogu reći da je najbolje dok ne isprobam. Nova tehnologija prajmera koja u sebi sadrži 10 potrebnih efekata zaista je odlična zamisao i fantastična revolucija. Koja od nas ne želi sve u jednom proizvodu?

Znam da je teško postići sve u jednom, ali ipak volim da dam šansu svakom novitetu pa tek onda da sudim o njemu. No, ono što on obećava jeste - lagana tekstura savršeno priprema kožu za šminkanje, ima efekt nježnog fokusa  i izglađuje nepravilnosti kože kao make up baza, pore i bore su vidljivo smanjene, te daje koži vlagu i prirodan sjaj, sadrži faktor 15 i ima anti-pollution i antioksidacijski efekat.

Cijena 12.55 KM



Eyeconista Lash Millionizer Volume maskara - vodootporna

Na izgled je riječ o sasvim običnoj maskari koja je vododtporna, ali njena četkica je ono što je izdvaja od drugih i čini je posebnom. Četkica sa stomačićem u jednu stranu namijenjena je za izuzetno precizno nanošenje bez grudvica. Kako četkicu okrećete u krug tako se mijenja i dužina dlačica. Različita dužina dlačica omogućava dopiranje i do najsitnijih dlačica što povećava volumen trepavica od samog korijena pa sve do vrha

Cijena 10.35 KM





Naravno, nešto više o novitetima pisaću malo kasnije kada steknem bar prve utiske (za neke je i priv utisak dovolja). Dok za one koji zahtjevaju malo više praćenja ostavljam neki drugi termin za detaljnu recenziju. Obećavam da će da bude prije zime ☺.

Kakva su vaša iskustva sa drogerijama i njihovom politikom i da li ste već isprobali neke od noviteta? Da li ste već isprobali neke od noviteta?


Ljubim vas do sledećeg pisanja.
Danny!

3 коментара:

  1. Bas sam htjela isprobati te njihove trepavice, izgledaju lijepo. Vjerujem da ce ti proizvodi biti od koristi :)
    Na mom blogu je giveaway pa ako zelis ucestvuj:
    xoniomaniax.blogspot.com

    ОдговориИзбриши

Hvala vam na posjeti i komentaru. Nadam se da ste uživali u čitanju.